Recept za domaći kruh koji mi je baka izdiktirala:

Sastojci:
1 kg brašna, 1 kocka svježeg kvasca, 1 žlica i pol soli, 3 žlice ulja, mlaka voda, 2 žličice šećera.
Priprema:
Svježi kvasac rastopiti u mlakoj vodi s dvije žličice šećera i ostaviti da se digne. U brašno dodati ulje i sol te otopljeni kvasac. Mijesiti da bude mekano tijesto, ne dodavati previše brašna. Baka kaže da što se više mijesi kruh to je bolji. Tijesto pokriti i ostaviti da se diže na toplom. Kada se tijesto udvostruči, oblikovati kruh te ostaviti da se još malo diže u limu. Pećnicu zagrijati na 200C i peći oko 50 minuta, ovisno koliko veliki kruh ste oblikovali.

Ja sam kruh oblikovala na tri načina, ali sada kako to objasniti. Jedan je bio pravokutni:

Jedan okrugli:

Najlakše je napraviti okrugli kruh, oblikujete loptu
I jedan kruhasti – ne znam kako ovaj oblik nazvati

Nema do domaćeg kruha
Sastojci:
1 kg brašna, 1 kocka svježeg kvasca, 1 žlica i pol soli, 3 žlice ulja, mlaka voda, 2 žličice šećera.
Priprema:
Svježi kvasac rastopiti u mlakoj vodi s dvije žličice šećera i ostaviti da se digne. U brašno dodati ulje i sol te otopljeni kvasac. Mijesiti da bude mekano tijesto, ne dodavati previše brašna. Baka kaže da što se više mijesi kruh to je bolji. Tijesto pokriti i ostaviti da se diže na toplom. Kada se tijesto udvostruči, oblikovati kruh te ostaviti da se još malo diže u limu. Pećnicu zagrijati na 200C i peći oko 50 minuta, ovisno koliko veliki kruh ste oblikovali.
Ja sam kruh oblikovala na tri načina, ali sada kako to objasniti. Jedan je bio pravokutni:
Jedan okrugli:
Najlakše je napraviti okrugli kruh, oblikujete loptu
I jedan kruhasti – ne znam kako ovaj oblik nazvati
Nema do domaćeg kruha
Bakin kruh je najbolji, divno ti je ispao
OdgovoriIzbriši