For Recipe in English go down
Nisam dugo ništa objavila pa evo jednog sezonskog i tipičnog recepta s patlidžanima.
Sastojci:
x 600g patlidžana
x 100g sira (tilzit)
x 30g parmezana
x 15 žlica pasirane rajčice ili salse od rajčice
x brašno po potrebi
x ulje.
Priprema:
1. Patlidžane oprati, narezati na kolutove i ostaviti pola sata da se cijede.
2. Patlidžane posoliti, popapriti i pobrašniti te peći na par minuta na ulju da dobiju boju i omekšaju.
3. Slagati red patlidžana, salse od rajčice i sira, a po vrhu posuti i parmezanom.
4. Peći na 200C oko 20 minuta.
Recipe in English
Ingredients:
x 600g eggplants
x 100g cheese (tilzit)
x 30g Parmesan
x 15 tbsp tomato puree or tomato salsa
x flour as necessary
x oil.
Nisam dugo ništa objavila pa evo jednog sezonskog i tipičnog recepta s patlidžanima.
Sastojci:
x 600g patlidžana
x 100g sira (tilzit)
x 30g parmezana
x 15 žlica pasirane rajčice ili salse od rajčice
x brašno po potrebi
x ulje.
Priprema:
1. Patlidžane oprati, narezati na kolutove i ostaviti pola sata da se cijede.
2. Patlidžane posoliti, popapriti i pobrašniti te peći na par minuta na ulju da dobiju boju i omekšaju.
3. Slagati red patlidžana, salse od rajčice i sira, a po vrhu posuti i parmezanom.
4. Peći na 200C oko 20 minuta.
Recipe in English
Ingredients:
x 600g eggplants
x 100g cheese (tilzit)
x 30g Parmesan
x 15 tbsp tomato puree or tomato salsa
x flour as necessary
x oil.
Preparation:
1. Wash eggplant, cut into slices and leave for half an hour to drain.
2. To eggplants add salt and pepper. Roll eggplants in flour and bake on oil for a few minutes to get soften and color.
3. Stacked row of eggplant, tomato salsa and cheese and sprinkle on top and parmesan.
4. Bake at 200C for about 20 minutes.
-horz.jpg)
Odlicno izgleda, patlidzan je cesto zapostavljen, ali se bas svasta od njega moze.
OdgovoriIzbrišiovo obožavam, ja pečem maranzane na gril tavi..savršeno
OdgovoriIzbrišiBaš sam kupila balancane i mislim se kako ih spremit. Ovo je odlično! :)
OdgovoriIzbrišimmmmm, odlično!
OdgovoriIzbrišiobožavam ovo jelo, obožavam! i inače, patlidžane jako volim :)
patliđan dugo nisam voljela, ali s vremenom se navikavam na njega, ovakva jela su mi fina
OdgovoriIzbrišiOvo je pravo ljetno jelo, odlično i rado ga bilježim !
OdgovoriIzbriši