Biskvit je skoro isti kao biskvit mornarskog kolača.
Sastojci: 3 bjelanjka,  30 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1.5 dcl ulja, 3 dcl mlijeka, 1-2 žičice naribane  korice limuna, 30 dag brašna, 1 prašak za pecivo. Biskvit sam pekla u dosta  velikom limu (cca 42x29) pa ako pečete u manjem limu bolje napraviti smanjiti  količinu sastojaka ako ne želite da biskvit bude previsok (npr. 2 bjelanjka,  20dag šećera, 1 dcl ulja, 2dcl mlijeka, 20 dag brašna – prašak i vanilin šećer  ostaju u istoj količni). Krema od sira i limuna: 500 g svježeg kravljeg sira, 1 prašak za šlag = cca 500 ml šlaga, naribana korica limuna, sok jednog limuna, 15 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1 paket želatine u prahu.
Za ukrašavanje: 1 prašak za šlag = cca 500 ml šlaga, žuta prehrambena boja, oblici za kekse.
Priprema: Bjelanjke istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati ulje 
pa brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zatim dodati mlijeko i na kraju 
naribanu koricu limuna. 
Biskvit peći oko 25 minuta. Ostaviti da se biskvit 
ohladi. U međuvremenu pripremiti kremu od sira i limuna. Istući šlag, sir 
pomiješati s limunovom koricom, sokom od limuna, šećerom i vanilin šećerom. 
Pripremiti želatinu prema uputama. U želatinu umiješati 4 žlice sirne smjese pa 
to primiješati ostaloj sirnoj smjesi. Odmah umiješati šlag i nanijeti na biskvit 
te izravnati ostaviti da se stvrdne u hladnjaku oko 1 sat vremena. Zatim 
pripremiti šlag i u njega dodati žutu prehrambenu boju (kapate dok ne dobijete 
željenu boju). Naravno, možete i samo šlag nanijeti na kolač i ukrasiti oblicima 
po želji utiskivanjem. Ostaviti da se hladi još najmanje 2 sata. 
Ovo mi je se jako sviđa :) obožavam limun i sigurno ću probati :)
OdgovoriIzbrišiOvo mi se puno svidja! Jako volim kombinaciju limuna i sira.
OdgovoriIzbrišiFenomenalno izgleda! Jako mi se svidja kolac... :)
OdgovoriIzbriši