Vraćam
se ponovno jagodama s ovim jednostavnim i finim kolačem. Prhko tijesto je prema
maminom receptu za pitu s orasima, a ideja za kremu iz nadjeva iz časopisa
Čarolija okusa. Ovaj recept je još jedna od mojih ulaznica za igru Ajme, koliko nas je na temu jagoda domaćice s bloga Pans and pots .
Sastojci za prhko tijesto: 350 g brašna, 160 g šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, 200 g maslaca/margarina, 1 jaje.
Sastojci za nadjev: 1 kiselo vrhnje, 100g šećera, 1 jaje, čep arome vanilije (ili žličica vanilin šećera), žličica gustina, oko 200g jagoda.
Za posipanje: šećer u prahu.
Sastojci za prhko tijesto: 350 g brašna, 160 g šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, 200 g maslaca/margarina, 1 jaje.
Sastojci za nadjev: 1 kiselo vrhnje, 100g šećera, 1 jaje, čep arome vanilije (ili žličica vanilin šećera), žličica gustina, oko 200g jagoda.
Za posipanje: šećer u prahu.
Priprema
1. Umijesiti tijesto od sastojaka, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku oko 20 minuta. Dok se tijesto hladi, oprati jagode, iscijediti ih, prepoloviti i ostaviti sa strane.
2. Izvaljati tijesto u limu, izravnati i izbockati vilicom. Tijesto staviti peći na 170°C na 10 minuta.
3. U međuvremenu pripremiti kremu: pomiješati kiselo vrhnje, šećer, jaje, aromu vanilije i gustin.
4. Nakon deset minuta izvaditi tijesto. Namazati nadjevom i posložiti polovice jagoda po nadjevu. Vratiti u pećnicu i peći još 25-30 minuta, odnosno dok se krema ne zgusne.
5. Ohladiti kolač i posipati šećerom u prahu.
1. Umijesiti tijesto od sastojaka, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku oko 20 minuta. Dok se tijesto hladi, oprati jagode, iscijediti ih, prepoloviti i ostaviti sa strane.
2. Izvaljati tijesto u limu, izravnati i izbockati vilicom. Tijesto staviti peći na 170°C na 10 minuta.
3. U međuvremenu pripremiti kremu: pomiješati kiselo vrhnje, šećer, jaje, aromu vanilije i gustin.
4. Nakon deset minuta izvaditi tijesto. Namazati nadjevom i posložiti polovice jagoda po nadjevu. Vratiti u pećnicu i peći još 25-30 minuta, odnosno dok se krema ne zgusne.
5. Ohladiti kolač i posipati šećerom u prahu.
Savjet: Jagode u kolaču možete zamijeniti i nekim drugim voćem ili udvostručiti količinu kreme.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

odlican, i ja sam pravila nesto vrlo slicno. Postavljam uskoro.
OdgovoriIzbrišiHvala, baš me zanima kako si ti napravila :)
IzbrišiJednostavno, a predivno :)
OdgovoriIzbrišiJucer je moja mama pravila nesto slicno, ali tvoje je jos bolje.. :)
OdgovoriIzbrišiBaš mi se sviđa kolač.Volim ovakve kombinacije sa kiselom pavlakom.
OdgovoriIzbrišiOvaj kolač ti je odličan. Pošalji mi molim te sve tvoje receptiće koje si odvojila za igru Ajme na mypanandpot@gmail.com
OdgovoriIzbrišiUnapred ti hvala
Zorica :)
Hvla vam na lijepim komentarima :)
OdgovoriIzbrišiNapravila sam danas kolač! Divan je! :)
OdgovoriIzbrišiOpredelila sam se za varijantu duplog krema,
i još sam odozgo dodala dve slatke pavlake (šlaga)
i ispalo je božanstveno! Njam.... ;)
Baš mi je drago da Vam se kolač svidio :)
Izbriši